Editoriaal

Editoriaal

Beste Haegepoorterkes

Ziehier, het laatste Haegeprekerke van scoutsjaar 2017-2018. Het eerste deel van het jaar is alweer voorbij gevlogen maar gelukkig staat er nog heel wat leuks op de planning!

Beginnen doen we deze keer met een oplijsting van de geplande weekends:

Kapoenen: 20, 21 en 22 april
Welpen: 23, 24 en 25 februari
Woudlopers: 13, 14 en 15 april
Jonggivers:
Givers: 9, 10 en 11 maart districtsweekend

Op 9, 10 en 11 maart zullen de laatste jaar jonggivers en de givers op districtsweekend gaan. Samen met andere (jong)givers van alle scoutsgroepen uit Gent Oost zullen zij vrijdag vertrekken op dropping. Zondag 11 maart zullen ook de andere takken samen kunnen spelen met leeftijdsgenoten uit andere scoutsgroepen. Woudlopers en tweedejaarjonggivers kunnen een aparte districtsdag bijwonen georganiseerd door de jin.

Kapoenen: 14u-17u Scouts Sint-Lieven
Welpen: 14u30 – 17u30 op onze terreinen
Woudlopers en eerste jaar jonggivers: Nog geen info gekregen van de jin. We geven dit asap door.
Jonggivers:
Givers:

Op zaterdag 17 maart organiseert de leidingsploeg Stam Deluxe 2.0. Een open stam voor alle oud-leiding , oud-leden, ouders en sympathisanten van de Haegepoorters. Vanaf 20u is iedereen welgekomen om iets te drinken, een danske te placeren of voor wie het liever wat rustiger heeft is er ook een kampvuur. De givers bieden ook hun babysit diensten aan zodat wie wil nog eens kan genieten van een zorgeloze stamavond. Daarnaast biedt Gouw Gent ook een heel weekend vormingen aan die de leiding kan meepikken. Door de overvolle planning dit weekend zullen wij geen vergadering geven op zondag 18 maart.

Naar jaarlijkse gewoonte zullen wij ook dit jaar paaseieren verkopen ter voordele van onze vzw, HP Rénové. Hoewel het nieuwe lokaal er staat, hebben wij nog heel wat centjes nodig om de financiering rond te krijgen. Zoals elk jaar zijn de eitjes gemaakt van heerlijke Belgische chocolade. Paaseitjes kunnen besteld worden via deze link: https://goo.gl/forms/nF6q15sIntfxUA7m2 die u al heeft ontvangen via mail. Op zondag 25 maart kan je de bestelde paaseitjes afhalen op het lokaal tussen 16u en 18u. Wij zullen bovendien met alle takken paaseitjes gaan verkopen in de buurt zodat jong en oud hun steentje kan bijdragen.

Zaterdag 7 april is het Open Scouts Weekend. Zoals elk jaar kunnen jullie in het middelste weekend van de paasvakantie komen genieten van een groot spel, aperitief, barbecue, fakkeltocht en kampvuur. Hou zeker jullie mailbox in de gaten voor concrete informatie rond de activiteiten en de inschrijschrijving voor de barbecue.

Ook dit jaar zullen we de leiding voor één vergadering door elkaar schudden. Op 29 april is het mixvergadering waarbij de leiding geheel willekeurig toegewezen wordt aan een nieuwe tak. Zo leren we samenwerken met leiding die we misschien wat minder goed kennen. Daarnaast is het altijd fijn om eens aan een nieuwe tak leiding te geven en onze leden nog wat beter te leren kennen.

De kapoenenleiding organiseert op 6 mei een brunch waarbij de opbrengst integraal naar hun kamp gaat. Kapoenen en hun familie maar ook andere leden zijn vanaf 9u welkom om samen te komen smullen van een heerlijk ontbijt. Wie hiervoor interesse heeft kan zich inschrijven door een mailtje te sturen naar kapoenen@haegepoorters.be. De kostprijs bedraagt €6 voor kinderen en €8 voor volwassenen.

In april en mei zullen wij starten met de inschrijvingen van nieuwe leden. Meer informatie hier op deze website.

Met de laatste scoutsmaanden in zicht begint de leiding stilletjes aan ook aan de voorbereiding van de kampen. In mei zullen verschillende kampinfo momenten doorgaan.

Kapoenen: 20 mei om 16u30
Welpen: 29 mei om 18u30 (voor de vergadering)
Woudlopers: Nog niet gekend
Jonggivers:
Givers:

Voor wie de kampdata nog niet had ingeschreven in de agenda:
Kapoenen: 5-10 juli
Welpen: 12-18 juli
woudlopers: 13 tot uiterlijk 23 juli
jonggivers: 3-13juli
Givers: buitenlandskamp

We kregen al verschillende keren de vraag om het kapoenen en welpenkamp te verzetten. Wij zijn er ons ondertussen ook van bewust dat de kampen niet ideaal vallen en dat het moeilijk is om slechts voor enkele dagen een opvang alternatief te vinden. Wij moeten steeds jaren op voorhand ons lokaal vastleggen dus kunnen hier helaas niks meer aan veranderen. We zullen er in de toekomst zeker rekening mee houden om de kampen te laten samenvallen met de werkweek.

De data van het woudloper en jonggiverkamp kan nog licht wijzigen. Dit is afhankelijk van de beschikbaarheid van de camion. Gezien dit via de jeugdraad geregeld wordt moeten alle jeugdbewegingen van Destelbergen een beetje op elkaar afstemmen. Van zodra de camion vastligt zullen wij dan ook definitief bevestigen.

Zoals u kon lezen wordt het een druk tweede scoutssemester boordevol dingen om naar uit te kijken. Wij hebben er veel zin om er weer keihard in te vliegen!

Een stevige linker,

De (groep)sleiding van de Haegepoorters