Scouts en Gidsen Haegepoorters Destelbergen Haegepoorters Scouts en Gidsen Haegepoorters Destelbergen

Inschrijvingsmoment 20-05-15

Written by Andreas Veeckman. Posted in Uncategorized

Helaas is er iets misgelopen met onze inschrijvingen vandaag.

Een nieuw moment zal plaatsvinden volgende week woensdag 27 mei zelfde uur.

Excuses voor dit ongemak.

Voor vragen of uw inschrijving al dan niet gelukt is gelieve ons te contacteren op groepsleiding@haegepoorters.be

Update inschrijvingen 2015-2016

Written by Groepsleiding. Posted in Uncategorized

Dag iedereen,

Nadat alle broertjes, zusjes en oudleidingskindjes hebben kunnen inschrijven, delen we jullie mee dat de inschrijvingen voor het eerste jaar kapoenen (geboortejaar 2009) volzet zijn. Dit maakt ons blij: het is leuk te merken dat onze ouders en oudleiding zoveel vertrouwen in onze werking stellen. Helaas betekent dit ook dat er geen nieuwe kinderen geboren in 2009 kunnen ingeschreven worden. Deze beslissing hebben we genomen uit kwaliteitsoverwegingen: we willen ervoor zorgen dat de leiding goede activiteiten kan blijven aanbieden. Hiervoor mogen de groepen niet te groot worden.

Wel zijn er nog een aantal plaatsen voor tweedejaars welpen (geboortejaar 2006) en eerstejaars woudlopers (geboortejaar 2005). Voor het geboortejaar 2006 komen twee plaatsen vrij, voor het geboortejaar 2005 zijn er drie. Voor deze kinderen zal op 20 mei om 20u een inschrijvingsmodule online worden geplaatst.

Voor kinderen geboren in 2009, 2008, 2007, 2004 en 2003 blijven de inschrijvingen jammergenoeg gesloten. Wel zijn er nog open plaatsen voor alle kinderen die in 2002 of vroeger geboren zijn. Zij hoeven niet op een module te wachten om zich in te schrijven, maar kunnen gewoon een mailtje sturen naar groepsleiding@haegepoorters.be.

Alvast bedankt voor jullie begrip en voor jullie vertrouwen in onze werking

De leiding en groepsleiding

Inschrijvingen 2015-2016

Written by Groepsleiding. Posted in Uncategorized

Dag iedereen,

Zoals velen onder jullie al gehoord en/of gemerkt hebben begint het bij de jongste takken van onze scouts aardig vol te lopen. Daarom werken wij nu met een inschrijvingsbeperking voor de geboortejaren 2009,2008,2007,2006, 2005, 2004 en 2003. Oudere jongeren kunnen wel nog onbeperkt inschrijven. Voor de kinderen die in deze leeftijdscategorie geboren zijn en volgend jaar willen inschrijven, geldt er een voorrangsregel voor broertjes, zusjes en kinderen van oudleiding. Daarom zouden we aan iedereen willen vragen om ons zo snel mogelijk te laten weten (ten laatste voor 10 mei) of jullie nog een broertje, zusje of oudleidingskindje willen inschrijven. Dit kan je doen door een mailtje te sturen naar groepsleiding@haegepoorters.be waarin je de volledige naam en geboortedatum van je kind vermeldt, alsook een emailadres en telefoonnummer waarop we jullie kunnen bereiken. Zo kunnen wij ook snel genoeg aan andere kandidaten laten weten of zij nog op een plaatsje binnen onze scouts kunnen rekenen of niet. Op 20 mei gaan, als er nog plaats is, de inschrijvingen immers ook open voor andere kinderen. Wie voor deze datum zijn broertjes, zusjes of oudleidingskindje niet heeft ingeschreven, kan niet meer op voorrang rekenen. Wij moeten hier heel strikt in zijn om conflicten te vermijden.

Oudleiding, wij zijn niet helemaal zeker of wij de correcte emailadressen hebben van alle oudleiding. Kennen jullie nog oudleiding met kinderen die binnen deze leeftijdscategorie vallen? Stuur hen deze mail dan zeker door! Bedankt!

Alvast bedankt voor jullie begrip,

Stevige linker,

De groepsleiding

Open Scouts Weekend

Written by Groepsleiding. Posted in Uncategorized

Wij nodigen iedereen van harte uit op ons Open Scouts Weekend op zaterdag 11 april. Wat er die dag te gebeuren staat, vind je op de flyer onder deze tekst. Inschrijven voor de barbecue kan op bbq@haegepoorters.be (kinderen betalen 9 euro, volwassenen 12, vermeld ook of je al dan niet vegetarisch wenst te eten).

Wij zoeken ook nog mensen die een dessert/taart/cake/… willen maken als versnapering op het terrasje in de namiddag. Zie je dit zitten? Laat het dan zeker weten aan de groepsleiding!

Lees je alles liever nog eens in het lang en het breed? Lees dan de brief! FlyerOSW_copy

Vergaderingen 1 februari

Written by Groepsleiding. Posted in Uncategorized

Vanwege de examens heeft het Haegeprekerke wat vertraging opgelopen, waarvoor onze excuses.
Voor alle duidelijkheid zetten we de activiteiten van dit weekend hier nog eens op een rijtje:
– de jonggivers hebben vergadering op vrijdag 30/01 van 19u30 tot 21u30
– de kapoenen en welpen hebben vergadering op zondag 1/02 van 14u tot 17u
– de woudlopers en de givers hebben vergadering op zondag 1/02 van 14u tot 18u
Tot dan!

Paaseitjes!

Written by Groepsleiding. Posted in Uncategorized

We weten het. De kerststronk is nog maar pas verteerd en de goede voornemens zitten nog vers in ’t geheugen. Maar toch… de paashaas wil zijn paaseieren op tijd leveren. Dus kan je dit jaar opnieuw overheerlijke artisanale paaseitjes bestellen bij de scouts.
Dit kan je doen door te klikken op deze link.
De paaseitjes staan dan voor jou klaar op zondag 22 maart tussen 14u en 18u op de terreinen van de scouts.

Dat het geld goed wordt besteed (en nog steeds broodnodig is!) daar zijn jullie allemaal getuigen. Het lokaal krijgt steeds meer vorm.

PS: krijg jij via je werk of een vereniging waar je lid van bent een paasattentie? Dan rekenen we ook op jou.
We vragen je om onze actie bekend te maken bij de persoon die zo’n zaken regelt. Misschien ben je dat zelf? Dan hoef je niet langer te zoeken en bestel je via ons. We bieden speciaal kleine zakjes aan voor verenigingen aan €2,5 per zakje.

Gouwfilm

Written by Elien. Posted in Uncategorized

Even voor de duidelijkheid:
morgen is het gouwfilm. Daarvoor spreekt elke tak apart af aan het oude Belgacomgebouw (kruising van de Keizer Karelstraat met de Gebroeders Van Eyckstraat). Elk lid en elke leiding heeft hiervoor 2,5 euro nodig.
- de kapoenen spreken om 9u15 (film gedaan om 12u)
- de welpen spreken om 12u15 (film gedaan om 14u45)
- de woudlopers en jonggivers worden er verwacht om 15u15 (film gedaan om 18u)
- de givers moeten er om 18u30 zijn (film gedaan om 21u30)

Tot dan!!

Foto’s welpenkamp 2014

Written by Groepsleiding. Posted in Uncategorized

Als je kind vorig jaar bij de welpen zat en je hebt nog geen dvd met de foto’s van het kamp: Goed nieuws! Door een mailtje te sturen naar andreas.veeckman@hotmail.com kunt u alsnog een dvd ontvangen. Deze zal dan meegegeven worden met uw spruit.

Spaghetti-avond: MERCI!

Written by Elien. Posted in Uncategorized

Van 10u ‘s morgens tot middernacht, het evenement spaghetti-avond is altijd een lange dag voor de leiding. Maar het is het allemaal waard, en dat dankzij jullie!

MERCI AAN
- alle leiding voor hun inzet voor, tijdens en na de spaghetti-avond: voorbereidingen, het werk in zaal en lokaal, de opzet, de vlotte opkuis. Topper!
- alle oudleiding voor hun fenomenaal kookwerk, zowel voor saus als voor slierten. Het aantal uren dat jullie boven dampende potten hebben gehangen zijn gewoon niet meer te tellen! Merci dat jullie dit voor ons willen doen.
- alle ouders, leden, sympathisanten die zijn komen eten. Dank je wel om het de moeite waard te maken door massaal aanwezig te zijn. De opbrengst van de spaghetti-avond geeft ons de mogelijkheid verder te bouwen, te investeren in nieuwe tenten en dergelijke meer. Super!
- alle leden die ons zo goed geholpen hebben. Magnifiek om te zien hoe woudlopers zeulen met een volle stootkar naar het lokaal, hoe givers vanzelf naar ons toe komen om werk te krijgen tijdens de opkuis (en massaal hebben afgewassen), hoe leden staan te springen om ons te helpen vuile borden te verzamelen. EEN DIKKE MERCI! We zijn trots op jullie. :D

Word fan van de Haegepoorters!

Bijlokestraat 18, 9070 Destelbergen - POST: Scouts en Gidsen Haegepoorters, Bijlokestraat 9, 9070 Destelbergen
Groepsleiding@haegepoorters.be - 0479/17 44 01