Woudlopers

Allerliefste woudlopers, een nieuw scoutsjaar is aangebroken en dat wil zeggen nieuwe knotsgekke avonturen en leuke verhalen om te vertellen achteraf. Wil je erbij zijn? Lees dan zeker verder!

ZONDAG 17 SEPTEMBER
Hallo! Wauw, zo lang geleden! Hoe was je vakantie? Wat was jouw naam nu weer? We beginnen weer aan een nieuw jaar en een nieuw jaar betekent oude bekenden, maar ook nieuwe gezichten, nieuwe leiding en nieuwe mede- woudlopers. We beginnen daarom met een knotsgekke vergadering waar we elkaar beter leren kennen, wat sappige details over iedereen te weten komen en waar we misschien ook hier en daar namen proberen onthouden. Bereid je maar al voor door je eigen naam in te oefenen, dan zien we jullie van 14 tot 18 uur op ons bloedeigen scoutsterrein met 50 cent in de hand.

ZONDAG 24 SEPTEMBER
In de naam van de vader, de zoon en de heilige woudlopers, Amen. Wij gaan hier vandaag bijeenkomen om jullie in te wijden. Dit wordt een dag vol passie en vreugde. We zullen jullie testen op jullie waardigheid en toewijding. We willen zien uit welk hout jullie gesneden zijn. Er zijn 3 noodzakelijke noodzakelijkheden nodig om dit ritueel tot een goed einde te brengen: jullie aanwezigheid, kleren waarvan je denkt dat wel wat vuil mogen worden. En 50 cent om een éénmalige pauze in te lassen. Amen

ZONDAG 1 OKTOBER
Vandaag zal er, helaas pindakaas, geen vergadering zijn. Wij zijn, met de gehele leidingsploeg, namelijk op leidingweekend om alles voor het komende jaar grondig te bespreken. Dit allemaal zodat iedereen zich op en top zou amuseren. Volgende week zijn we weer van de partij.

ZONDAG 8 OKTOBER
Er was eens…er was eens een scoutsgroep die op een dag aan het wandelen was, ze liepen en liepen maar in het bos tot wanneer iemand doorhad dat ze verdwaald waren. Gelukkig was er een jongen die zijn boterhammen stiekem was aan het eten en zo een kruimelspoor had achtergelaten. Deze groep, beter bekend als de woudlopers, begonnen aan hun reis terug toen ze plots een meisje tegenkwamen die zichzelf Roodkapje noemde. Of was Rapunzel die op zoek was naar haar toren? Hoe dan ook, maak je klaar voor een sprookjesachtig avontuur en vergeet geen 50 broodkruimels.

ZONDAG 15 OKTOBER
Wat we vandaag doen is strikt geheim dus veel kan ik er niet over kwijt. Dit is het dossier;
MISSIE: NACHTEGAAL
DATUM: 15/10/2017
BEGIN MISSIE: VRIJDAGMARKT TE GENT OM 14U
EINDE MISSIE: VRIJDAGMARKT TE GENT OM 18U

Als je ervoor kiest om deze missie te aanvaarden, lees dit aandachtig en eet dit papier op, als je deze missie weigert; je hebt deze informatie nooit ontvangen.

ZONDAG 22 OKTOBER
Waarde ridders en jonkvrouwen, ik verzoek jullie vriendelijk om deze zondag op jullie ros en/ of in jullie koets af te zakken naar het kasteel van Camelot. We zullen vergaderen aan onze ronde tafel om onze volgende tactieken te bespreken. De agendapunten zullen jullie nog ontvangen per postduif zodat jullie jullie kunnen voorbereiden. Dit zal doorgaan van 14 tot 18 uur en breng voor de zekerheid 50 zilverstukken mee.

ZONDAG 29 OKTOBER
Ik voel me vandaag zo aangetrokken tot iedereen! Het is alsof er een bepaalde kracht in de lucht hangt waaraan ik niet kan weerstaan. Als je denkt dat dit over de liefde gaat, heb je het grandioos fout. Nee Nee, dit gaat over magnetische kracht. Deze zogezegde magneten komen in alle vormen en smaken en ze zitten op een vreemde manier in elkaar. We zullen met onze hete magneet rondgaan om 50 centjes op te vangen, dus zorg zeker dat jij ze meehebt.

ZATERDAG 4 NOVEMBER
Vandaag is het onze befaamde spaghetti- avond! Jullie kunnen smullen en smekken van onze overheerlijke pasta en zijn saus. Door deze, toch wel goede, reden zal er de volgende dag, 5 november dus geen vergadering zijn, maar wees niet getreurd, want we blijven nooit voor lang weg.

ZONDAG 12 NOVEMBER
Wat is dat hier allemaal zeg! Ik snap er niets van, zo’n wirwar heb ik nog nooit meegemaakt! Bla blie bloe blei! Rommel hier, rommel daar, niemand is nog aan het luisteren…Ik ben het beu om al deze moeite voor niets te doen, want het wordt toch altijd één grote chaos! Ik ga hier geen woorden meer aan vuil maken. Kom gewoon naar onze HP-terreinen op onze afgesproken uren met 50 cent in de hand en dan zien we wel verder hoe we dit zullen aanpakken.

ZONDAG 19 NOVEMBER
Laten we een feestje bouwen, daarvoor steken we de handen uit de mouwen. Of nee, ik heb een beter idee! We gaan naar de zee en zingen met alle liedjes mee! We kunnen ook de hele dag slapen, alleen al bij de gedachte sta ik te gapen. Alle wolo’s, kom gewoon naar ons terrein om er bij te zijn. We komen rond met onze mand dus hou maar zeker die 50 cent in jullie hand!

24-26 NOVEMBER
Beste WOLO’S! Wees maar enthousiast, kam je haren en trek je beste pakje aan want wij gaan op weekend! Het wordt een dol-fijne tijd vol avontuur en plezier! Ik heb er al zin in en hopelijk jullie ook. Verdere details van waar, wat en hoe zullen in de loop der tijd in jullie mailbox te verkrijgen zijn.

Zo, dat was het voor het eerste deel van dit ultra spannend jaar. Hopelijk brengt deze info jullie hoofden op hol want het is de moeite waard!

Jullie fijne leiding,
Nele, Alvin, Stijn, Laura, Lien en Ward