Kapoenen

Dag allerliefste kapoenen

Ziehier het allereerste boekje van het nieuwe scoutsjaar. Hopelijk hebben jullie er evenveel zin in als ons. Elke vergadering is steeds van 14u tot 17u tenzij het anders vermeld staat. Vergeet zeker niet elke week 50 cent mee te brengen voor een lekker vieruurtje.

ZONDAG 17 SEPTEMBER
Vandaag is de eerste vergadering van dit jaar, sommige onder jullie komen dan ook voor de allereerste keer naar de scouts. We gaan leuke spelletjes spelen, elkaar goed leren kennen en vooral… jullie ouders ook de kans geven om onze scouts wat beter te leren kennen! We openen met de kapoenen voor 1 vergadering een kapoenen pop-up café. De kapoenen worden vandaag opgeleid tot kelners van topniveau. Alle ouders zijn welgekomen vanaf 16u om iets te komen drinken op ons zelfgemaakt terras. De leiding opent ook een standje waar de ouders van de tweedejaars kapoenen zich kunnen herinschrijven voor scoutsjaar 2017-2018.

ZONDAG 24 SEPTEMBER
We hebben gebeld naar onze goede vrienden Frank en Sabine maar ze wisten het nog niet goed, stralend weer of stortregen. In elk geval is het vandaag watervergadering! We gaan waterspelletjes spelen als de zon van de partij is of springen in de plassen bij regenweer. Bekijk zeker eens de weersvoorspellingen en neem ofwel regenlaarzen en regenjas mee of verse kleren voor na de waterpret.

ZONDAG 1 OKTOBER
Dit weekend is er GEEN SCOUTSVERGADERING. Wij zijn met de leiding op planningsweekend om te vergaderen, discussiëren en te brainstormen over het verloop van het nieuw scoutsjaar. Geen zorgen kapoenen, we nemen zeker ook af en toe een pauze om wat te ontspannen en elkaar beter te leren kennen. Volgende week staan we weer met superveel nieuwe energie klaar om met jullie te ravotten, dollen en te grappen.

ZONDAG 8 OKTOBER
Mama mia, wat een pizza! Vandaag proberen we het geheime familierecept van de familie Oetker te bemachtigen. Vandaag is het pizzavergadering! 2,5 dl lauw water? 1 zakje droge gist? 500 gr bloem? 1 tl zout? Misschien wat olijfolie? 1 fijngehakte ui? Blaadjes basilicum? 450g gepelde tomaten? Wij weten het even allemaal niet meer… Komen jullie ons helpen vandaag om het beste pizzarecept ooit te ontdekken? Neem vandaag €1 mee want vandaag smullen we misschien wel van een heel speciaal 4u’tje.

ZONDAG 15 OKTOBER
Grote smurf, brilsmurf, lolsmurf, vliegsmurf, moppersmurf, potigesmurf, muzieksmurf, smurffatje, luilaksmurf, smulsmurf, smurfin, knutselsmurf, scoutssmurf,… Welke smurf ben jij? Kom verkleed als smurf naar de scouts vandaag want het is smurfenvergadering!

ZONDAG 22 OKTOBER
Ojo! Hebdet al gehoord? Wete wiedater jarig is vandaag? ’t Is ons Linde se! ’T Is echt en da gaan we vieren natuurlijk! Me slingers en ballonnen en een kroon en misschien wel… taart? Ja! Taart! Ons Linde wordt 18 jaar vandaag! Uche wordt vandaag 18 jaar 3 maand en 28 dagen oud, Gitte wordt 18 jaar 3 maand en 14 dagen oud, Arne wordt 18 jaar en 20 dagen oud, Lars? Die wordt vandaag 18 jaar 2 maand en 19 dagen oud! En Emma (dat… da’s een ander verhaal… Die begint ver al rimpels te krijgen…) Die wordt vandaag 21 jaar, 7 maanden en 20 dagen oud. Kweetnieoe zot! Jullie zijn vandaag welkom op de grote verjaardagsvergadering! Reken alvast eens uit hoe jarig jij vandaag bent!

ZATERDAG 28 EN ZONDAG 29 OKTOBER
Geef me de W, geef me de E, geef me nog een E, geef me een K, geef me een E, geef me een N, geef me een D. WEEKEND!!! Het eerste scoutsweekend van dit jaar! De kapoenen zijn gelukzakken want, wij zijn de enige tak die ons weekend mag organiseren op onze eigen scouts! Hoe cool is dat? We slapen 1 nachtje in onze nieuwe lokalen en kunnen 2 dagen ravotten! Meer informatie volgt zeker via mail.

ZATERDAG 4 NOVEMBER
Vandaag is het onze jaarlijkse spaghettiavond, mmmmm! Jullie mogen vanavond komen smullen van onze heerlijk vers gemaakte spaghetti! Meer informatie over hoe jullie moeten inschrijven vinden jullie terug op de website, via Facebook, vooraan in dit boekje en via mail.

ZONDAG 12 NOVEMBER
Vandaag is het dierenvergadering! Katten, honden, kippen, muizen, ratten, papegaaien, krokodillen, emoes, hangbuikzwijnen, giraffen, flamingo’s, gorilla’s, kikkers, mieren, vlinders zijn allemaal welkom op de scouts. Allez, toch kapoenen en leiding verkleed in katten, honden, muizen,… Alleen slangen en spinnen die zijn niet zo heel erg welkom. Lars heeft wat last van arachnofobie en Emma van Ofidiofobie. (pff… al die moeilijke woorden hier…) Hopelijk
treffen we vandaag een heuse beestenboel ten tweeën op HP!

ZONDAG 19 NOVEMBER
Altijd al eens zo lang op willen blijven als je zelf wou? Met de auto naar het werk willen gaan? Zondag de krant willen lezen bij een lekker kopje koffie? Belastingspapieren willen invullen? Kinderen willen hebben? Groter dan 1m20 willen zijn? Dat kan! Vandaag is het de grote mensen vergadering! Kom verkleed als volwassene naar de scouts en ontdek enkel en alleen bij ons op de scouts wat de volwassen wereld u te bieden heeft!

ZONDAG 26 NOVEMBER
São Gonçalo do Amarante (Brazilië), Manuripi (Bolivië), Vottestad (Noorwegen), Варзиканда (Tadjikistan), Bản Tuô (Vietnam), Kapsálion (Griekenland), Addis Abeba (Ethiopië), Zwalm (België). Waar wil jij graag naar toe vandaag? Het is reis rond de wereld vergadering. Hoe jullie boarding pass maar al klaar want vanmiddag zijn we weg!

Dat was het dan voor de eerste 3 scouts maanden. Maar niet getreurd we hebben nog superveel leuke vergaderingen in petto. Misschien kunnen we al iets leuks verklappen? Oké dan maar ssstt! Het is TOP secret! 20, 21 en 22 april gaan we op een tweede scoutsweekend! Cool he? En weten jullie wat? Dat is nog niet alles! Zondag 6 mei is het onze kapoenenbrunch! Dan mogen jullie met jullie mama, papa, broers, zussen, oma, opa, buurman/vrouw,… gezellig komen ontbijten bij ons op de scouts! Meer info volgt zeker nog! Maar dan kunnen jullie het al op de agenda zetten.

Vele kusjes, knuffels van jullie leiding,
Arne, Uche, Lars, Gitte, Linde en Emma