Editoriaal

Beste Haegepoorters
Na een spetterend scoutsjaar met als afsluiter ons groepskamp zijn we helemaal klaar om er opnieuw in te vliegen! Dit jaar is het nieuwe jaarthema allemaal abnormaal, een thema dat geknipt is voor onze scoutsgroep vinden we zelf.

We weten allemaal dat de Haegepoorters een zotte bende is met honderden leden, leiding, oudleiding en sympathisanten. Dat we allemaal wat abnormaal zijn staat buiten kijf! We zullen als leidingsploeg ons uiterste best doen om de meest knotsgekke, dolgedraaide, hyperkinetische, creatieve vergaderingen in elkaar te steken om jullie elke zondag opnieuw uit te dagen.

Daarnaast proberen we onze scouts zo veel mogelijk open te stellen voor iedereen! Nooit in een jeugdbeweging gezeten als lid of afkomstig uit de chiro, KSA,…? Geboren in een ander land? Zijn jullie super rijk of hebben jullie het thuis financieel wat moeilijker? Enorm koppig of eerder wat beschaamd? Heteroseksueel, biseksueel of homoseksueel? Creatieve duizendpoot of twee linker handen? Rost haar, bruin haar, blond haar, blauw haar of paars haar? Dat maakt ons geen barst uit, we willen iedereen met open armen ontvangen! We willen een veilige plek bieden aan onze leden, leiding en ouders en vooral een plek waar we onszelf en de ander leren kennen!

We hebben deze zomer niet stilgezeten want met trots kunnen we jullie enkele nieuwigheden presenteren.

Allereerst stellen we jullie graag voor, het Haegeprekerke 2.0! Het heeft dit jaar iets langer op zich laten wachten maar we hebben het Haegeprekerke in een nieuw jasje gestoken. Merci alvast Lennert (jonggiverleiding) om jou dit jaar als redactie over ons boekje te ontfermen!

Daarnaast hebben we dit jaar helaas afscheid moeten nemen van heel wat geëngageerde (groeps)leiding. Gelukkig kunnen we ook 14 fonkelnieuwe leiders en leidsters verwelkomen binnen onze leidingsploeg. Zoals u kan zien op de leidingsposter zijn we dit jaar met 30 geëngageerde leiding vol nieuwe energie om er een fantastisch jaar van te maken. Daarnaast zetten we graag ook de vlinderleiding eens in de kijker. Margot, Tine, Wout en Obaid (onze 4 vlinderleiders) konden nog niet helemaal afscheid nemen van onze scouts en zullen af en toe inspringen waar nodig.

Henri, Andreas Veeckman en Tine geven dit jaar de fakkel door aan de nieuwe groepsleiding, hoewel zo nieuw zijn ze nu ook weer niet… Emma was vorig jaar lid van het groepsleidingsteam en kan er nog niet genoeg van krijgen. Fien is in het scoutjaar 2015-2016 al een jaartje groepsleiding geweest dus kent de kneepjes van het vak al wat en Andreas Nikolakopoulos heeft als ervaren leiding zin in een nieuwe uitdaging!

Een stevige linker,
Andreas, Fien en Emma